Τι είναι ο Μεταλλικός Πηλός?

 Με πολύ απλά λόγια, πρόκειται για μικροσκοπικά σωματίδια μετάλλου (ασημιού, χρυσού, μπρούτζου κλπ) ανακατεμένα με μια οργανική ύλη που κάνει το μείγμα εύπλαστο, με υφή και ιδιότητες παρόμοιες με αυτές του κοινού πηλού κεραμικής. Ο μεταλλικός πηλός μπορεί να δουλευτεί με τα χέρια και με απλά, φτηνά εργαλεία, εύκολα και γρήγορα. Και συνήθως πάρα πολύ γρηγορότερα σε σχέση με τις κλασσικές τεχνικές αργυροχοΐας!

 Φόρμα

 Διαμόρφωσε, πλάσε, πίεσε, κόψε, αποτύπωσε το σχήμα που θες. Μέρη του μεταλλικού πηλού μπορούν να προστεθούν να αφαιρεθούν και να βελτιωθούν στην πορεία, κάνοντας έτσι αυτό το δημιουργικό ταξίδι ακόμα πιο εκφραστικό και ελεύθερο.

 Φωτιά

 Όταν στεγνώσει μπορεί να ψηθεί, είτε σε καμίνι (όλα τα είδη) είτε με ένα απλό φλόγιστρο χειρός (μόνο ορισμένα είδη ασημιού και ο χρυσός). Έτσι, η οργανική ύλη καίγεται και τα μόρια του μετάλλου ενώνονται για να σχηματίσουν ένα καθαρό, συμπαγές και δυνατό μέταλλο.

 Φινίρισμα!

Αφού ψηθούν, όλα τα αντικείμενα από μεταλλικό πηλό συμπεριφέρονται όπως τα κανονικά μεταλλικά αντικείμενα. Μπορούν να διαμορφωθούν, να κολληθούν, να γυαλιστούν, να επιμεταλλωθούν και γενικώς να φινιριστούν με όποιον τρόπο επιθυμούμε.

Κατεβάστε δωρεάν το φυλλάδιο Πρώτα Βήματα με τον Πολύτιμο Μεταλλικό Πηλό (PMC).

GettingStarted_Greek.pdf GettingStarted_Greek.pdf
Size : 393.049 Kb
Type : pdf

Παρακολουθήστε τα παρακάτω βίντεο με τις βασικότερες τεχνικές του μεταλλικού πηλού.

Στο πρώτο βίντεο: άνοιγμα φύλλου, αποτύπωση υφής, κόψιμο.

Στο δεύτερο βίντεο: ψήσιμο PMC3 με φλόγιστρο.

Στο τρίτο βίντεο: 'Μαγεία σε πακέτο' - εύκολη χάντρα με μεταλλικό πηλό.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας, και θα σας φέρουμε σε επαφή με τον τεχνικό μας.

 Δείτε τις συμβουλές μας και στις κατηγορίες των προϊόντων μας: πολύτιμος μεταλλικός πηλός, βασικοί μεταλλικοί πηλοί, εργαλεία.